Piekarnik - sprawdzone przepisy

Wpisy

  • czwartek, 08 sierpnia 2013
    • Marynata do karkówki z grilla / Grilled Marinated Pork Neck

      Jedna z najlepszych marynat do karkówki, jakiej próbowałam. I z radością dzielę się z Wami moim znaleziskiem.

      Źródło: Gotuję, bo lubię



      One of the best pork neck marinades I've tasted so far. And I share my discovery with you with joy.

      Karkówka z grilla

       

      Składniki:
      1-1,5 kg karczku
      pół szklanki oliwy
      5 ząbków czosnku
      1 cebula
      2 liście laurowe
      1 łyżeczka soli
      1 łyżeczka pieprzu ziołowego
      1 łyżka przyprawy do grilla
      1 łyżeczka przyprawy do karkówki
      1 łyżeczka ziół prowansalskich
      1 łyżeczka suszonego majeranku
      1 łyżka słodkiej papryki
      1 łyżeczka musztardy
      2 łyżki ketchupu

      Mięso pokroić w cienkie plastry i delikatnie rozbić.*

      Wszystkie pozostałe składniki połączyć i wymieszać dokładnie (ja używam do tego słoika - łatwiej wymieszać wszystko - jak w shakerze): czosnek obrać i wycisnąć, cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki i również przepuścić przez praskę.

      Mięso wymieszać dokładnie z marynatą, przykryć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny.

      Grillować na rozgrzanym ruszcie, po kilka minut z każdej strony.

      * jeśli lubicie grubsze kawałki, to takie zostawcie - tylko trzeba wtedy dłużej grillować

      Smacznego!

      Karkówka z grilla


      Grilled marinated pork neck

      Ingredients:
      1-1,5 kg pork neck
      1/2 cup olive oil
      5 garlic cloves
      1 onion
      2 bay leaves
      1 tsp salt
      1 tsp herb pepper
      1 tbsp barbecue seasoning
      1 tsp pork neck seasoning (for bbq)
      1 tsp Herbes de Provence
      1 tsp dried marjoram
      
      1 tbsp sweet paprika powder

      1 tsp mustard
      2 tbsp ketchup

      Cut the meat into thin slices and gently smash.*

      Combine the rest of ingredients and mix thoroughly (I do it in a jar, using it as a shaker): peel and press the garlic; peel the onion, cut it into smaller pieces and also pass through the garlis press.

      Knead the pork thoroughly with the marinade, cover and refridgerate for at least 24 hours.

      Grill on a hot BBQ, a few minutes on each side.

      * You can leave thicker slices, if you like, just remember to grill them longer

      Enjoy!

      Karkówka z grilla

      Karkówka z grilla

      Karkówka z grilla

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      ilenia
      Czas publikacji:
      czwartek, 08 sierpnia 2013 09:17

Wyszukiwarka

Autorzy

Kanał informacyjny


Reklama

egrosmiejsce na reklamę



Durszlak.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Top Blogi


Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Tasty Query - recipe search engine


zBLOGowani.pl